Esko Aholle Elinkeinoelämän ansioristi

Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta on myöntänyt ansioristejä ansioituneille elinkeinoelämän vaikuttajille. Elinkeinoelämän ansioristi myönnettiin tänä vuonna Esko Aholle.

Esko Aholle  myönnettiin Elinkeinoelämän ansioristi. Kuva: Kimmo Penttinen.

Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta on päättänyt myöntää Keskuskauppakamarin aloitteesta Elinkeinoelämän ansioristin entiselle pääministerille ja yritysjohtajalle Esko Aholle, joka on toiminut Kansainvälisen kauppakamarin hallituksen (ICC) jäsenenä kuusi vuotta.

”Kiitos saamastani kunnianosoituksesta. Rohkenen vastaanottaa tämän, ei vain tunnustuksena tehdystä työstä, vaan kannustuksena tehdä myös jatkossa työtä suomalaisen elinkeinoelämän ja sitä kautta koko yhteiskunnan menestyksen hyväksi”, Aho sanoi kiitospuheessaan.

Kauppakamarin ansioristit myönnettiin Keskuskauppakamarin entiselle toimitusjohtajalle, Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilälle, Keskuskauppakamarin entiselle varatoimitusjohtajalle, Directors’ Institute Finlandin pääsihteeri Leena Linnainmaalle, 30 vuotta ICC:n valtuuskunnan jäsenenä toimineelle Magnus Bargumille, Sampon konsernijohtaja Kari Stadighille ja SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilälle.

Vuoden työntekijän ansiomerkki annettiin Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkaraiselle. Perusteluissa mainittiin, että hän on erittäin tuottelias, palveluhenkinen sekä pidetty työkaveri. Lisäksi hän on kehittänyt palveluita sekä tapahtumia tuoden niihin uudenlaista osaamista.

Elinkeinoelämän ansioristi voidaan myöntää elinkeinoelämässä erityisen ansiokkaasti toimineelle henkilölle. Ensimmäiset Elinkeinoelämän ansioristit myönnettiin vuonna 2018 vuorineuvos Kari Jordanille ja tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Ansioristit luovutettiin Keskuskauppakamarin illallisgaalassa ravintola Pörssissä 13.12.2019.