Vuoden vastuullisuusteko

Onko yrityksesi tehnyt kestävää kehitystä edistäviä tekoja? Ilmoita vastuullisuusteko Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun!

Keskuskauppakamari palkitsee vastuullisuustyössä menestyneen yrityksen. Osallistu Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun 7.10.2022 mennessä.

Keskuskauppakamari haluaa nostaa esille yritysten vastuullisuustyötä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun kautta. Toista kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Suuressa yritysvastuupäivässä 16.11.2022.

Vuoden vastuullisuusteon finalistiksi voidaan valita vastuullisuusteko, joka:

  1. edistää vaikuttavasti yhtä tai useampaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta (kriteeri 1);
  2. on innovatiivinen ja oivaltava tuote, palvelu tai ratkaisu (kriteeri 2); ja
  3. on tuottanut positiivisia vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja/tai yhteiskuntaan (kriteeri 3).

Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun osallistutaan Planet Company -palvelun kautta

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Planet Company. Yritykset voivat ilmoittautua mukaan kilpailuun Planet Company -palvelun avulla jakamalla kilpailuun osallistuva teko verkkoalustalla. Kaikki verkkoalustalle 8.10.2021– 7.10.2022 aikana hyväksytyt teot ovat automaattisesti mukana Vuoden vastuullisuusteko
-kilpailussa. Vastuullisuustekojen jakaminen Planet Companyn alustalle on veloituksetonta. Vastuullisuustekoihin voi myös tutustua Planet Company -verkkopalvelussa.


Näin ilmoitat teon Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun:

1. Luo ilmainen Planet Company -tili ja -profiili organisaatiollenne:
https://planetcompany.com/sign-up/
2. Jaa teko kirjautumalla PlanetCompany.com -verkkoalustalle omilla tunnuksillasi, ja klikkaa yläpalkista ”Create new Act”. Voit jakaa teon suomeksi tai englanniksi.

Huomaa, että jaettu teko ei mene automaattisesti julkiseksi alustalla, vaan se menee ensin The Planet Companyn asiantuntijatiimin esitarkastettavaksi sisällön osalta. Mikäli jaettu teko vaatii tarkennuksia kuvauksen tai esimerkiksi mittaritiedon osalta, teihin ollaan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse 2-3 päivän sisällä. Kun teon kuvaus on riittävä, teko siirtyy The Planet Companyn asiantuntijaverkoston hyväksyttäväksi. Kun teko on hyväksytty, eli todettu kestävän kehityksen vaikutuksiltaan positiiviseksi, teko julkaistaan alustalla ja se on automaattisesti mukana Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa.

Kilpailun finalistit valitsee Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta

Vaikuttavimpien tekojen esiseulonnan jälkeen Keskuskauppakamarin riippumaton vastuullisuuslautakunta valitsee Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin enintään kolme vaikuttavimmaksi valitsemaansa vastuullisuustekoa. Kilpailun tavoitteena on löytää vastuullisuustekoja, jotka ovat esimerkillisiä ja osoittavat ennakkoluulotonta ajattelua ja vahvaa tahtoa ratkaisuihin. Tarkoitus ei ole verrata eri yritysten vastuullisuutta tai asettaa yrityksiä paremmuusjärjestykseen, vaan innostaa yrityksiä jakamaan vastuullisia toimintatapoja keskenään.

Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä

Vuoden vastuullisuusteko -finalistien keskuudesta voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Finalistit esitellään ja äänestys alkaa tällä sivulla maanantaina 7.11.2022 klo 9 ja äänestysaika päättyy keskiviikkona 16.11.2022 klo 16. Vuoden vastuullisuusteko -palkinto luovutetaan 16.11.2022 Keskuskauppakamarin järjestämässä Suuressa yritysvastuupäivässä.

RadioMedia ry palkitsee Vuoden vastuullisuusteko 2022 -voittajan Tietoiskulla

”Yhteiskunnalliset ja yritysvastuuviestit ovat elämämme tärkeimpiä viestejä. Me välitämme viestisi suoraan suomalaisten korvien väliin. Koska tärkeät asiat on sanottava ääneen.”
– Juhana Häkkinen, RadioMedia ry

Voittaja palkitaan RadioMedian Tietoiskulla, jolloin voittajan viesti tavoittaa päivän aikana yli miljoona +18-vuotiasta suomalaista. Koska tärkeät asiat on sanottava ääneen!

Keskuskauppakamarin Suuri yritysvastuupäivä on vuosittainen ajankohtaisfoorumi, jossa käsitellään vastuullisuuden merkitystä yritystoiminnassa. Scandic Grand Centralissa iltapäivällä 16.11.2022 järjestettävä tapahtuma on suunnattu yritysjohdolle, päättäjille, vastuullisuusjohtajille, vastuullisuusasiantuntijoille, yritysten ja organisaatioiden vastuullisuusasioista kiinnostuneille sekä brändi- ja viestintävastaaville.


Lisätietoja: https://tapahtumat.kauppakamari.fi/yritysvastuupaiva_2022

Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Planet Company.