Internationella kontakter

Handelskamrarna är världens mest internationella organisation för företagslivet, då de verkar i praktiskt taget alla länder och med liknande missioner, oavsett land.

< Om oss

Internationella kontakter

    Handelskamrarna världen över utövar internationell, nationell, regional och lokal påverkan för att stärka företagens verksamhetsförutsättningar. Handelskamrarna påverkar till exempel frågor kring företagsreglering, från bolagsrätt till beskattning, utbildning till kompetens, arbetslivsfrågor samt transport- och logistikfrågor.

    Handelskamrarna är även världens mest pragmatiska organisation för företagslivet, då de på många sätt jobbar för att stärka affärskompetens och ansvarstagande samt smidig handel mellan företag. Handelskamrarna världen över erbjuder olika slags tjänster, kurser och rådgivning för att hjälpa företag att stärka sin expertis. Genom självreglering främjar handelskamrarna företagens ansvarstagande och smidigare utrikeshandel samt hjälper till att lösa konflikter.

    Handelskamrarna är världens mest pragmatiska organisation för företagslivet.

    Centralhandelskammaren och landets 19 handelskammare har ett nära samarbete med handelskamrarna i olika länder. Internationella handelskammaren ICC, som verkar i över 90 länder, Eurochambers, som samlar 43 europeiska länder, bilaterala handelskammare och deras Finncham-nätverk, som stärker våra handelskontakter till över 60 länder, samt varje lands egna industri- och handelskammare är naturliga och viktiga samarbetspartner för Centralhandelskammaren och landets 19 regionala handelskammare.