Naisjohtajien mentorointiohjelma

Keskuskauppakamari pyrkii aktiivisesti edistämään naisjohtajuutta itsesääntelyn keinoin. Mentorointiohjelmamme vauhdittaa osaavia naisia uralla. Tällä sivulla tutustut mentorointiohjelmaamme.

Mentorointiohjelma vauhdittaa osaavia naisia uralla

Puolitoistavuotinen mentorointiohjelma tarjoaa ohjelman osallistujille mm. yhteisiä seminaareja, kahdenkeskisiä mentorointitapaamisia ja yritysvierailuita. Verkostoituminen aktorien kesken ja luottamuksellisen vertaisverkoston rakentaminen on merkittävä osa ohjelman kokonaisuutta. Mentorointiohjelmaan on osallistunut jo yli 300 naisjohtajaa.

Parhaillaan käynnissä ovat lokakuussa 2022 käynnistynyt kahdeksas mentorointiohjelma ja lokakuussa 2023 käynnistynyt yhdeksäs mentorointiohjelma. Seuraavan kerran haku mentorointiohjelmaan avataan keväällä 2024.

Ohjelman jälkeen liityt osaksi aktiivista alumniverkostoa. Women’s Leadership Growth -alumniverkosto järjestää aktiivisesti tapahtumia ja verkottaa mentorointiohjelman eri kurssien osallistujia.

Mihin johtajanaisten mentorointia tarvitaan? Lue tästä palvelujohtajamme Mari Hakkaraisen blogi.

9. Naisjohtajien Mentorointiohjelma 2023 – 2025

Keskuskauppakamari järjestää yhdeksännen Naisjohtajien mentorointiohjelman. Ohjelman tavoitteena on vauhdittaa osaavien naisten etenemistä yhtiöiden liiketoiminnan johtotehtäviin ja hallituksiin. Ohjelma on suunnattu etenkin keskijohdossa toimiville naisjohtajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan, pohtia uravaihtoehtojaan ja verkostoitua.

Mentorointiohjelma alkaa lokakuussa 2023 ja päättyy helmikuussa 2025. Mentorit ja mentoroitavat tapaavat toisiaan noin kahdeksan viikon välein kahdenkeskisissä tapaamisissa. Mentorointitapaamisten lisäksi ohjelma koostuu neljästä yhteisestä seminaarista, joissa paneudutaan mm. uratavoitteisiin, johtamiseen, henkilökohtaiseen kehittymiseen, vaikuttamiseen ja viestintään. Lisäksi ohjelma tarjoaa sparrausta hallitustyöskentelyyn niille aktoreille, jotka ovat jo hallitustyössä mukana tai ovat aloittamassa sitä.

Verkostoituminen aktorien kesken on merkittävä osa ohjelman kokonaisuutta. Osallistujia kannustetaan aktiivisuuteen yritysvierailujen ja verkostoitumistilaisuuksien järjestämisessä sekä ajatusten jakamisessa keskusteluryhmässä.

Mentorointiohjelman toteutuksessa hyödynnetään digitaalista Howspace-alustaa. Oppimisalusta syventää ohjelmaan valmistautumista, tarjoaa sähköiset materiaalit, joustavan viestintäkanavan osallistujille sekä toimii tukena mentorointitapaamisissa ja ohjelman tapahtumakalenterina.

Ohjelma

Kahdenkeskisten mentorointitapaamisten lisäksi ohjelma koostuu yhteisistä seminaareista, joissa tarkastellaan johtamista ja johtajuutta eri näkökulmista.

Yhdeksännen mentorointiohjelman seminaarit:

AVAUSSEMINAARI: TAVOITE
Ma 30.10.2023 klo 13 – 17, Helsinki

 • Ohjelma avaus ja osallistumisohjeet
 • Mentorin ja alumnin puheenvuorot
 • Oman tavoitteen kirkastaminen ja evästykset mentorointimatkalle

1. VÄLISEMINAARI: JOHTAMINEN
Ma 18.3.2024 klo 13 – 17, Helsinki

 • Johtajan jaksaminen ja hyvinvointi
 • Johtajan itsensä kehittäminen
 • Henkilöstöjohtaminen
 • Osaamisen johtaminen

2. VÄLISEMINAARI: VAIKUTTAMINEN JA VIESTINTÄ
Ma 26.8.2024 klo 13 – 17, Helsinki

 • Vaikuttaminen suomalaisessa yhteiskunnassa
 • Viestintä ja johtajan henkilöbrändi
 • Esiintymisvalmennus

PÄÄTÖSSEMINAARI: MUUTOSJOHTAMINEN
Ma 10.2.2025 klo 13 – 17 + päätösillallinen, Helsinki

 • Muutosjohtaminen
 • Naisjohtajuus Suomessa
 • Kuinka ohjelmalle asetetut tavoitteet saavutettiin?
 • Ohjelman päätös ja päätösillallinen

Oheisohjelmat

Järjestämme seminaarien lisäksi runsaasti oheisohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia ohjelman aikana. Lisäksi ohjelman aktorit ja mentorit voivat järjestää ohjelmaa ryhmälle. Oheisohjelmaa järjestetään vähintään seuraavasti:

Ke 25.10.2023 klo 15.00 – 17.00 Teams- ennakkotapaaminen: TERVETULOA
– Tervetuloa ohjelmaan, osallistujaesittelyt ja ohjelman Howspace-työtila tutuksi

Ti 28.11.2023 klo 17.00 Get together: RYHMÄN OSAAMISKARTTA

Ti 21.5.2024 klo 17.00 Get together: VASTUULLISUUS LIIKETOIMINNASSA

Ti 26.11.2024 klo 17.00 Get together: JOHTAMINEN KANSAINVÄLISESSÄ YMPÄRISTÖSSÄ

Osallistujien valinta

Mentorointiohjelmaan valitaan hakemusten perusteella 40 osallistujaa. Kriteereinä valintaan ovat johtamiskokemus sekä osoitus potentiaalista tulevaisuuden johtajana. Valinnassa huomioidaan lisäksi mm. myös osallistujien positiot, toimialat ja koulutustaustat, jotta ryhmä kokonaisuutena on mahdollisimman monimuotoinen. Yleensä samasta organisaatiosta voidaan valita ainoastaan yksi hakija.

Hakuaika päättyy 31.5.2023. Hakemukset käsitellään kesäkuussa ja valinnoista ohjelmaan ilmoitetaan viimeistään 30.6.2023. Mahdollisista peruutuspaikoista ilmoitetaan viimeistään 31.8.2023.

Hakemuksessa pyydämme sinua erityisesti kertomaan motivaatiostasi, miksi haet mukaan mentorointiohjelmaan ja mitä tavoitteita haluat ohjelman avulla saavuttaa. Pohdi tarkoin ja kerro hakemuksessa, mitkä ovat keskeisiä kysymyksiä, joita haluat mentoroinnin aikana käsitellä. Ohjelman järjestäjä Keskuskauppakamari rekrytoi mentorit ohjelmaan valituille hakemuslomakkeella annettujen tietojen perusteella.

Osallistumismaksu

Normaalihinta 3.400 € alv. 0 % (4.216 € sisältäen alv. 24 %)
Alennettu hinta kauppakamarien jäsenyritysten osallistujille 3.050  € alv. 0 % (3.782 € sisältäen alv. 24 %)
Osallistumismaksu voidaan tarvittaessa laskuttaa erissä.

Lisätiedot

Ohjelmasta vastaa Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkarainen.

Tiedustelut: 09 4242 6200 tai naisjohtaja@chamber.fi

#naisjohtajat
naisjohtaja@chamber.fi

Haku avataan huhtikuussa 2024.

Haku avataan jälleen huhtikuussa 2024. Tarvittaessa voit olla meihin yhteydessä: naisjohtaja@chamber.fi

Voit myös jättää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle tietoa tulevista ohjelmista. Lomakkeen löydät tämän sivun alaosasta.

Käynnissä oleva Naisjohtajien mentorointiohjelma

Ohjelma 2022 – 2024 /8

Kahdeksas Naisjohtajien mentorointiohjelma alkoi lokakuussa 2022.

Aikaisemmat Naisjohtajien mentorointiohjelmat

Oletko kiinnostunut tulevista Mentorointiohjelmista?

Voit jättää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle tietoa tulevista ohjelmista.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Naisjohtajakatsaukset

Ajankohtaiset