Päästövähennyskoulutus verkossa 30.3.2021

Ajankohta ja paikka

Alkaa
30.3.2021
Päättyy
30.3.2021
Tapahtumapaikka
Verkkokoulutus

Päästövähennyskoulutus 30.3. klo 10 – 16

Toteutetaan etäyhteyden välityksellä.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen, markkinoilla erottautumiseen ja resurssien säästämiseen: pienentämällä materiaali- tai lämpöhukkaa sekä vähentämällä energian ja polttoaineen kulutusta syntyy kustannussäästöjä ja päästöt vähenevät.

Suomalaiset yritykset voivat olla vastuullisuuden suunnannäyttäjiä maailmassa ja tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ovat hiilineutraaleja vuoteen 2035 tai viimeistään vuoteen 2040 mennessä. Tutustu Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen.

Miten voit tunnistaa yrityksesi päästölähteet ja kuinka voit laskea yrityksesi hiilijalanjäljen? Miten voit laatia tiekartan päästöjen vähentämiseksi? Entä kuinka kohdistat päästövähennystoimenpiteet oikeisiin ja vaikuttaviin kohteisiin?

Keskuskauppakamari tukee yrityksiä järjestämällä päästövähennyskoulutuksia, joissa tarjotaan käytännönläheisiä työkaluja päästöjen laskentaan, vähentämiseen ja kompensointiin. Koulutuksesta saat valmiudet Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen edellyttämän päästölaskennan tekemiseen. Päästövähennyksissä keskitytään yritysten oman toiminnan, logistiikan ja energiankulutuksen aiheuttamiin päästöihin Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen vaatimusten mukaisesti.

Kenelle
Koulutus on suunnattu yritysjohdolle, tuotanto- ja ympäristövastaaville sekä vastuullisuudesta kiinnostuneille. Koulutuksesta hyötyvät myös yritysten markkinointi-, brändi- ja myyntivastaavat.

Kouluttajina toimivat AFRYn hiilijalanjälkiasiantuntijat.

 

YHTEISTYÖSSÄ

ilmatar_logo-emblem-dark_green.png (68 KB)

*****************************************************

Ohjelma ja suuntaa antava aikataulu

10.00 Tilaisuuden avaus ja osallistujaesittelyt

Kauppakamarin puheenvuoro
• Keskuskauppakamari tarjoaa yrityksille työkaluja vastuullisuustyöhön

S-ryhmän vastuullisuustoimet ilmastovaikutusten vähentämiseksi
SOK:n vastuullisuuspäällikkö Terhi Naukkarinen

Päästövähennysten kautta hiilineutraaliuuteen
• Päästölaskennan perusteet ja standardit
– GHG Protocol -standardin käyttö hiilijalanjäljen laskennassa
– Esimerkkejä tyypillisistä päästöjakaumista yrityksissä
• Päästötiedon raportointi
• Päästöjen vähentämisen mahdollisuudet yrityksissä
• Miten luodaan tiekartta hiilineutraalisuuteen?
• Päästöjen kompensointi osana hiilineutraalisuutta

12.15–13.00 Lounastauko

13.00 Työpajat
• Päästöjen laskenta käytännössä laskuria käyttäen
• Mahdollisuus keskustella oman yrityksen päästöistä, päästörajauksesta ja tilanteesta hiilijalanjälkiasiantuntijoiden kanssa

Tilaisuus päättyy klo 16 mennessä.

*****************************************************

Ilmoittautuminen 22.3.2021 mennessä.

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksesi vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

Lisätietoja: Sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen, antti.turunen@chamber.fi, puh. 041 517 9707.

Järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat