Yritysjohdon EU-vaikuttamisen ohjelma kevät 2025

Ajankohta ja paikka

Alkaa
15.1.2025
Päättyy
14.2.2025
Tapahtumapaikka
Helsinki & Bryssel
Suomi

Ilmoittautuminen

Kauppakamareiden jäsenet
2290,00 €
Normaalihinta
2790,00 €

Syvennä EU-vaikuttamisen osaamistasi ja laajenna verkostojasi 

15.1.2025 Helsinki I  helmikuu 2025 Bryssel  I

Mistä yrityksesi toimintaan vaikuttavista asioista päätetään EU-lainsäädännössä? Miten ja milloin voin vaikuttaa EU:n eri toimielimissä tehtäviin päätöksiin? Parhaimmillaan EU-lainsäädäntöön voi vaikuttaa siten, että se on suotuisaa ja tukee suomalaisten yritysten liiketoimintaa. Komissiolla, parlamentilla ja neuvostolla on kaikilla omat tehtävänsä ja vaikuttamistyön kannalta niiden tehtävien ymmärtäminen on todella tärkeää.

Keskuskauppakamarin järjestämä Yritysjohdon EU-vaikuttamisen ohjelma syventää osaamistasi ja laajentaa verkostojasi. EU-vaikuttamisen ohjelmassa pureudutaan EU-toimielimiin ja niihin vaikuttamiseen. Lisäksi käymme läpi, miten lainsäädäntö syntyy ja kuulemme näkemyksiä niin virkamiehiltä kuin lobbareiltakin.

Ohjelma koostuu kolmesta moduulista, joista toinen ja kolmas moduuli järjestetään helmikuussa 2025 Brysselissä. Seminaareissa käsitellään EU-vaikuttamista eri näkökulmista, syvennytään EU-toimielimiin ja kuullaan EU-virkamiehiä sekä keskustellaan vertaisverkoston kanssa. Lisäksi tarjoamme erilaisia oheisohjelmia ja verkostoitumismahdollisuuksia. 

Helsingissä järjestettävään ensimmäiseen moduuliin voit osallistua myös etäyhteydellä. Brysselin ohjelmaan ei järjestetä etäosallistumismahdollisuutta. Ohjelman toteutuksessa hyödynnämme digitaalista Howspace-työtilaa, joka tarjoaa sähköiset materiaalit ja keskustelualustan ohjelmaan osallistuville.

Ohjelma on suunnattu yritysten ja organisaatioiden johdolle, johtoryhmiin kuuluville, tuleville johtoryhmäläisille ja hallitusten jäsenille. Ohjelmaan otetaan enintään 30 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

#EU #vaikuttaminen

Jokainen osallistuja varaa ja maksaa itse hotellihuoneensa ja lennot myös Brysselissä järjestettävään osuuteen. Lisätietoja majoituskiintiöstä saat syksyllä 2024.

OHJELMA

Ohjelma tarkentuu syksyn 2024 aikana.

Moduuli I: Johdanto EU-vaikuttamiseen
Keskiviikko 15.1.2025 klo 12.00–17.00
Keskuskauppakamari, Alvar Aallon katu 5, Helsinki

 • Johdanto EU-vaikuttamiseen, mistä asioista EU:ssa päätetään ja mistä ei? 
 • Katsaus instituutioihin ja niiden rooleihin
 • Lainsäädäntöprosessi
 • Lobbaus
 • Suomen asema, vahvuudet ja heikkoudet


Moduuli II: Euroopan komissio ja Euroopan parlamentti

Helmikuu 2025 Bryssel  (ajankohta tarkentuu kesällä 2024)

 • Miten Euroopan parlamentti toimii?
 • Mitä lainsäädäntöehdotukselle tapahtuu parlamentissa?
 • Poliittiset ryhmät ja niiden merkitys
 • Miten Euroopan parlamenttiin vaikutetaan?
 • Euroopan komission osat ja kerrokset
 • Mistä asioista lainsäädäntöä tehdään? 
 • Miten lainsäädäntöehdotus syntyy? 
 • Miten koneisto toimii komission sisällä?
 • Miten komissioon vaikutetaan?
 • Ketä pitäisi lobata?

Huomioithan, että jokainen osallistuja vastaa itse matkoista ja majoituksesta Brysselissä. 


Moduuli III: Euroopan unionin neuvosto ja kokemuksia EU-vaikuttamisesta
Helmikuu 2025 Bryssel  (ajankohta tarkentuu kesällä 2024)

 • Mistä jäsenmaiden vaikutusvalta koostuu, mikä on Suomen asema neuvostossa? Mitkä seikat vaikuttavat neuvotteluasemiin?
 • Miten Suomen kantoihin vaikutetaan? 
 • Miltä Unioni näyttää, miten on kehittymässä?
 • Ajankohtaista sisämarkkinassa
 • Kokemuksia EU-vaikuttamisesta

Huomioithan, että jokainen osallistuja vastaa itse matkoista ja majoituksesta Brysselissä. 

Ohjelman sisällöstö vastaa Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Johanna Sipola. Ohjelman toteutuksesta vastaa Keskuskauppakamarin tapahtumatuottaja Karoliina Korhonen.

Ohjelmaan sisältyy:

 • Ohjelmassa mainitut seminaarit tarjoiluineen sekä illallinen Brysselissä

Osallistumismaksut: Kauppakamareiden jäsenyritysten osallistujille 2290 € + alv. 24 %, normaalihinta 2790 € + alv. 24 %. Teemme mielellämme pakettitarjouksen, mikäli yrityksestäsi tulee useampia osallistujia ohjelmaan. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksu- ja peruutusehdot: Laskutamme ohjelman osallistumismaksun ohjelman alkaessa. Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään 7 vuorokautta ennen ohjelman ensimmäistä seminaaria. Myöhäisemmästä peruutuksesta veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle.

Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä: Keskuskauppakamarin Ilmastositoumuksen mukaisesti olemme sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Seuraamme tapahtumiemme hiilijalanjälkeä, pyrimme vähentämään päästöjä ja kompensoimme tapahtumasta aiheutuneet päästöt. Tämän vuoksi kysymme sinulta ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka saavut tapahtumaan. Autathan meitä tekemään hiilijalanjäljestä mahdollisimman pienen käyttämällä mahdollisuuksien mukaan julkisia liikennevälineitä.

Kysy ryhmäalennuksestamme!

Ryhmänä osallistuminen kannattaa, sillä tarjoamme alennuksen jo kahdesta saman yrityksen osallistujasta.

Olethan yhteydessä avainasiakaspäällikkö Katariina Aaltoseen, katariina.aaltonen@chamber.fi tai 050 542 6081.

Tutustu myös muihin Keskuskauppakamarin järjestämiin yritysjohdon ohjelmiin tästä.

Kategoriat:Tapahtuma-Kansainvälisyys, pipedrive, yritysjohdoneuvaikuttamisenohjelma-osallistuja, Tapahtuma-Johtaminen, Tapahtuma-Yritysjohdonohjelmat