Yritysvastuulainsäädäntö ja ihmisoikeudet -verkkokoulutus 31.5.2022

Ajankohta ja paikka

Alkaa
31.5.2022
Päättyy
31.5.2022
Tapahtumapaikka
Verkkokoulutus

Yritysvastuulainsäädäntö ja ihmisoikeudet
-verkkokoulutus 31.5.2022 klo 12.00-15.30

Toteutetaan etäyhteyden välityksellä. Toimitamme webinaarilinkin ilmoittautuneille päivää ennen tilaisuutta.

Yrityksiin ja muihinkin toimijoihin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti. EU:ssa on valmisteilla uutta yritysvastuulainsäädäntöä samaan aikaan kuin yritysvastuulain tarvetta arvioidaan myös kansallisesti. Valmisteilla oleva lainsäädäntö ohjaa yrityksiä arvioimaan aiempaa huolellisemmin toimintansa ihmisoikeusvaikutuksia. Vastuullisuus on myös kasvavassa määrin suoraan liiketoiminnan menestystä määrittävä tekijä.

Keskuskauppakamarin järjestämässä koulutuksessa saat tietoa, mitä muutospaineita yritysten toimintaympäristöön kohdistuu ja miten yrityksenä voit vastata kasvaviin vastuullisuusodotuksiin. Koulutuksessa perehdytään siihen, miten ihmisoikeudet tulisi ottaa huomioon liiketoiminnassa, ja miten liiketoiminnan ihmisoikeusvaikutuksia voi lähteä arvioimaan.

Koulutuksen myötä opit tunnistamaan erilaisia ihmisoikeustilanteita ja -vaikutuksia käytännön esimerkkien kautta, ja saat vinkkejä ja ohjeita vastuullisuuden kehittämiseen käytännössä.
Osallistu ja opi ihmisoikeusvastuun merkityksestä ja hyödyistä liiketoiminnalle!

Koulutus soveltuu kaikille yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat kiinnostuneita vastuullisuutensa kehittämisestä, eikä osallistujilta edellytetä erityistä vastuullisuusosaamista.
Koulutus on suunnattu erityisesti yritysten johdolle ja hallinnosta, henkilöstöstä, viestinnästä sekä liiketoiminnasta vastaaville sekä vastuullisuuden parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Asiantuntijana toimii Deloitte Suomen Human Rights Lead Suvi Kuusi ja Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala.

SUUNTAA ANTAVA OHJELMA

12.00–12.15 Yritysvastuulainsäädäntö ja yritysten ihmisoikeusvastuu
• Avaus ja johdatus päivän teemaan

Ihmisoikeudet ja ihmisoikeusvaikutukset liiketoiminnassa
• Mitä ihmisoikeudet ovat
• Miten ihmisoikeudet näkyvät eri liiketoiminnoissa ja eri toimialoilla sekä millaisia ihmisoikeusvaikutuksia yrityksillä on.

13.15–13.25 Tauko

Yrityspuheenvuoro
Emilia Gädda, Sustainability Manager, Posti Group
• Käytännön vinkit ihmisoikeustyöhön, millaisia vinkkejä ja ohjeita yrityksellä on antaa muille ihmisoikeustyön kehittämiseen yrityksissä.

Ihmisoikeustilanteet ja -vaikutukset käytännössä
• Opit tunnistamaan ihmisoikeustilanteita ja -vaikutuksia käytännön mallitapausten kautta.

14.25–14.30 Tauko

Ihmisoikeustilanteet ja -vaikutukset käytännössä > osuus jatkuu

Keskuskauppakamari tukee yritysten vastuullisuustyötä
• Ihmisoikeussitoumuksen esittely
• Keskustelua ja yhteenveto

Tilaisuus päättyy noin klo 15.30.

**************************************************

Lisätietoja:
 Järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat